לכידת נחשים היא משימה לא פשוטה, ולא קרובה לריסוס נמלים או לכידת מקקים. בעוד הדברת מזיקים לעיתים יכולה להיעשות בצורה ביתי ולא מקצועית, לכידת נחשים היא עסק למקצוענים. כאשר מטפלים בנחש מאוים וחמור מכך נחש ארסי, צריך לדעת באילו טכניקות להשתמש, באיזה ציוד ללכוד וכיצד מתנהגים ומתנהלים מול הזוחל המדובר. לוכד נחשים מנוסה יכול לתפוס את הנחש עבורכם תוך דקות ספורות ולמנוע סכנה ממכם ומבני ביתכם.
פגישה עם נחש היא לעולם לא דבר נחמד, ועדיף להיתקל בלוכד נחשים מיומן שיטפל באורח הלא רצוי. בשביל לטפל בנחשים בכלל וללכוד אותם בפרט, דרושה הכשרה ספציפית המעניקה את הידע והטכניקה הנכונה לבצע את המלאכה ללא סכנה או פגיעה.
בישראל, ארץ מדברית וחמימה, סביבות הגידול השונות מתאימות מאוד לנחשים, ובארץ מסתובבים קרוב ל 40 זנים שונים של נחשים. בערך 10 מהם נחשבים לארסים וקטלניים עבור בני האדם (צפע החרמון, צפע ארצישראלי, עכן גדול, עכן החרטומים, אפעה, צפע החרמון, שפיפון הנגב, פתן שחור, שרף עין גדי, עכן קטן). באוד שהכשה של נחש היא כואבת ולא נעימה, הכשה של נחש ארסי יכול להיות מסוכנת ומדאיגה. לכן ככלל נעדיף להימנע מכל פגישה עם נחש, ולא ננסה לזהות האם הוא ארסי או לא, אלא נתקשר ישר אל לוכד נחשים קרוב ונחזור לחיים השקטים נטולי הנחשים.
בניגוד לנמלים, תיקנים, מכרסמים ושאר המזיקים, כאשר ישנה פלישה של נחש בביתנו, אי אפשר לדחות ולחכות לבוקר או ליום של אחרי, וחשוב להתקשר בדחיפות אל לוכד נחשים שיטפל בזוחל הלא רצוי באופן מידי ומקצועי. חשוב לסרוק את הסביבה בנוסף ללכידה ולוודא שאין נחשים נוספים המסתתרים או מקננים בביתכם.
בניגוד ליצר הראשוני שמפעיל אותנו להרוג את הנחש בשנייה שאנו רואים אותו, חשוב לדעת כי נחש יתקוף ויכיש רק כאשר ירגיש מאוים. לכן התקרבות שלנו אליו או יצירת רעש או תנועות פתאומיות יכולות להיתפס בעיניו כפעולת איום, לכן חשוב להתרחק ולא לנסות לרדוף, להרוג או אפילו לזהות את הנחש. התקשר במהרה אל לוכד נחשים שיטפל בלכידה בצורה הנכונה.